11.1.2023. 22:02
0
Ukoliko vam je ruka stalno na mjenjaču - to vam je jako loša navika: Evo i zašto
Mnogi vozači imaju naviku da odmaraju ruku na mjenjaču, što nije dobro.

Prvo, sigurnije je voziti s obje ruke na volanu, a drugo, mogli biste oštetiti mjenjač, što bi moglo dovesti do ozbiljnih glavobolja.

Ova navika može uzrokovati dodatno trošenje zupčanika mjenjača. Vilica mjenjača može pritisnuti rotirajuće dijelove mjenjača, sinhrone prstenove, što može rezultirati dodatnim trošenjem, piše HAK, prenosi B92.

Preporuka je da se drže obje ruke na upravljaču i desnu ruku spustiti prema mjenjaču samo kada je to potrebno, odnosno kada mijenjate brzine. Tako ćete biti sigurniji u vožnji i brže reagovati na sve kritične situacije na putu.

(A. Balićevac)

Auta
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.