2.2.2023. 22:27
0
Volvo planira šest novih električnih vozila
Volvo Cars se sprema da transformira sve svoje glavne modele u električna vozila i da predstavi luksuzni električni MPV.

Očekuje se da će Volvo (u 82 posto vlasništvu kineske kompanije Zhejiang Geely Holding Group), lansirati najmanje šest novih električnih vozila do 2026. godine, rekli su izvori "Reutersu".

Volvo je najavio cilj da svoju kompletnu liniju učini potpuno električnom do 2030. godine. 

Među novim električnim automobilima koji se planiraju za naredne četiri godine je MPV marke Volvo koji će biti baziran na vozilu Zeekr 009 koji se prodaje u Kini.

Volvo je preselio razvojne radove na limuzinama i budućem MPV modelu u svoj istraživačko-razvojni centar u Šangaju, navode izvori.

Drugi električni automobili u pripremi između ostalog uključuju električne verzije crossovera XC60, novi EX30, kao i limuzine S60 i S90. Ovi glavni automobili će pratiti ustaljene, jednostavne dizajnerske linije Volvoa, ali novi MPV će ciljati kupce u Kini i drugim tržištima sa „emotivnijim“ dizajnom koji se bazira na modelu Zeekr 009.

(A. Balićevac)

KinaVolvo
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.