2.5.2023. 11:04
0
Znate li koje je sjedište u vozilu ‘najopasnije’, a koje najsigurnije u slučaju nesreće
Statistike saobraćajnih nesreća su, nažalost, egzaktne. Temeljitom analizom može se doći do važnih spoznaja, a ovo je jedna od njih. Često se misli da će suvozač u prednjem dijelu automobila najvjerovatnije poginuti u nesreći.

No belgijska organizacija za sigurnost na cestama VIAS, tvrdi da baš i nije tako. Institut VIAS ukazuje da je vozač automobila ugroženiji od ostalih putnika.

Vozač ili vozačica izloženi su 37 posto većem riziku od smrtnog stradavanja u saobraćajnoj nesreći od suvozača, a čak 47 posto više od onih koji sjede na zadnjem sjedištu, piše portal gocar.be.

Najsigurnije mjesto u automobilu je, kako pokazuju statistike saobraćajnih nesreća, ono na sredini zadnjeg sjedišta. Uvjet je da postoji sigurnosni pojas u tri tačke i da ga punik u vozilu koristi. U tom slučaju vaše šanse za preživljavanje rastu za 25 posto u odnosu na vaše saputnike na zadnjem sjedištu.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.