22.6.2023. 21:49
0
Novi plan Volkswagena: Smanjit će se broj modela u prodaji
Modeli koji se prodaju u malim količinama više ne bi trebali imati nasljednike, objasnio je šef Volkswagena Thomas Schäfer prilikom predstavljanja nove korporativne strategije.

On prije svega spominje kupe Arteon. Također je već poznato da u Europi neće biti novih izdanja limuzine Passat (smo karavan) i kompaktnog monovolumena Touran.

Umjesto toga, Schäfer se želi usredotočiti na temeljne modele, koji bi trebali poboljšati financijski rezultat marke, prenosi Hak revija.

Ideja smanjiti i opcije opreme unutar jednog modela. Primjer je električna limuzina ID.7 za koju postoji 99 posto manje mogućnosti konfiguracije nego kod Golfa 7.

Također, firma želi optimizirati iskorištenost kapaciteta svojih tvornica širom svijeta kako bi povećala profitabilnost i fleksibilnije reagirala na fluktuacije potražnje i tržišta.

Mjere su dio velikog programa štednje kojim marka do 2026. godine namjerava povećati svoju zaradu za 10 milijardi eura.

(Ajdin B.)

Volkswagen
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.