24.11.2015. 16:22
0
Postavljen policijski punkt: Pojačan nadzor na ulazu u Maoču
Policija distrikta Brčko uspostavila je policijski punkt na ulazu u selo Gornja Maoča.

Svi koji ulaze i izlaze u selo adekvatno se legitimišu, a transportna vozila se pregledaju. Punkt osiguravaju i dva pripadnika specijalnih jedinica naoružana puškama.

"Ono što mi radimo je prvenstveno, proaktivna radnja provjere svih onih građana koji se kreću tim pravcem u cilju, prvenstvenom, onemogućavanja svih lica za koja bi se moglo govoriti da bi mogla destruktivno se ponašati. Ono što je značajno ovdje istaći je da mi nemamo bilo kakvih informacija koje bi ukazivale na određena destruktivna ponašanja lica", istakao je Halid Emkić, glasnogovornik Policije Brčko distrikta.

Policija iz Srebrenika dežura svega nekoliko stotina metara dalje prema Gornjoj Maoči. Svakodnevno patroliraju selom. Mještani Gornje Maoče kažu da su navikli na policijske punktove. Pojačana policijska kontrola im ne smeta, čak štoviše im i prija, jer se kažu osjećaju sigurnijim, zbog, kako su rekli, prijetnji koje im stižu sa svih strana.

Policijski punkt nije uznemirio ni prve susjede iz sela Maoča. I oni kažu navikli na pojačano prisustvo policije. Kažu da su sigurni i bez punkta. Do kada će ovakve mjere da se uspostavljaju u ovom dijelu BiH, nije još poznato..

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.