24.11.2015. 21:44
2
Ništa od imenovanja Nikole Poplašena, večeras odbijen prijedlog za njegovo imenovanje
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH odbio je večeras kontroverzni prijedlog za imenovanje Nikole Poplašena za jednog od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH.

Piše: Haris Ahbabović

Poslanici za razliku od delegata u Domu naroda nisu podržali prijedlog o imenovanju Upravnog odbora u sastavu Momčilo Pelemiš iz reda Ostalih, Nikola Poplašen iz reda Srba, Midhat Jašić iz reda Bošnjaka i Marinko Jurilj iz reda Hrvata.

Podsjećanja radi, šest delegata iz FBiH i dva iz RS-a, u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, glasalo je za imenovanje Poplašena. Za njegovo imenovanje su glasali: Sead Kadić (SDA), Sifet Podžić (DF), Bariša Čolak (HDZ BiH), Mario Karamatić (HSS), Zdenka Džambas (HDZ BiH), Ljilja Zovko (HDZ BiH), Ognjen Tadić (SDS) i Darko Babalj (SDS). 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.