25.11.2015. 14:38
1
Specijalci MUP-a RS pretresli kuću srebreničkog odbornika Tihića
Nakon što je policija sinoć pretresla sve objekte, čiji je vlasnik odbornik Skupštine Opštine Srebrenica Daut Tihić, u porodičnoj kući Tihića u Skelanima, Haša, Dautova supruga, jutros čisti kuću i vraća je u prvobitno stanje. kako kaže, "kuću mogu isprljati, ali obraz nam je čist."

Po nalogu Tužilaštva u Bijeljini, specijalne jedinice tražile su oružje i eksploziv. Pod sumnjom da je Dautov sin, Enes Tihić, povezan sa terorističkim grupama. Vidno potresena Haša Tihić rekla je za Anadolu Agency (AA) da je "ovo udar na njenu porodicu kao povratnike u Skelane."

"Ovo je politički montiran udar na moju porodicu. Prvo udar na Dauta. Odveli su mi sina sinoć, tobože da ovdje drži oružje, ali ništa nisu našli. Imam svjedoke koji to mogu potvrditi. On je jutros ispitan i sad se provode te procedure", kazale je Haša Tihić.

Mujo Salihović, prvi komšija koji je i svjedočio pretresu tvrdi da je i sam bio uznemiren činjenicom da su specijalci došli u Skelane. Policajci su se, tvrdi Salihović, ponašali korektno i radili svoj posao. Za Enesa, kojeg su sumnjičili da posjeduje oružje kaže da je miran mladić te da nije poznat kao problematičan.

"Nas kao građane su iznenadila ta dešavanja jer je Enes poznat kao neko ko ne pravi probleme. Dautovog sina su odveli kako bi potpisao neku izjavu ili da da izjavu, nisam siguran. Normalno je da smo zabrinuti, pretres je vršen u noćnim satima tako da je to napetu situaciju dodatno otežalo", ispričao je Salihović.

Tihići su inače najveći proizvođači mlijeka u Srebrenici, sinoć je pretresena i farma krava ZZ „3 E“ čiji je direktor Daut Tihić, a gdje mlijeko predaju svi mljekari iz Skelana, i Srbi i Bošnjaci. 

(Anadolu Agency) 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.