25.11.2015. 14:42
0
SDP: ZAVNOBiH je temelj Bosne i Hercegovine
Socijaldemokratska partija BiH čestitala je Dan državnosti građanima Bosne i Hercegovine, pripadnicima svih njenih naroda i ostalim, koji BiH osjećaju svojom domovinom.

- Dan državnosti je datum koji je od najvišeg značaja u novijoj historiji BiH, datum koji je zasjedanjem ZAVNOBiH-a prije 72 godine BiH definisao kao jedinstvenu i nedjeljivu državu u kojoj će svi narodi imati ista prava i unutar koje će Muslimani (Bošnjaci), Srbi, Hrvati i drugi, živjeti u slobodi i jednakosti - saopćio je SDP BiH.

Iz ove stranke podsjećaju da je na zasjedanju jasno odlučeno da narodi BiH hoće da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska, i hrvatska, i muslimanska, bude slobodna i zbratimljena Bosna i Hercegovina, u kojoj je osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih njenih naroda.

Zato je upravo ZAVNOBiH, smatra SDP BiH, idealan temelj na kojem svi građani naše zemlje zajedno trebaju graditi ljepšu budućnost za sebe, ali i za generacije koje dolaze, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.   

(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.