25.11.2015. 15:41
0
Pavić: Nema elemenata koji govore o ugroženosti ljudi ili imovine u Prijedoru
Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da nema elemenata koji govore o ugroženosti ljudi, imovine i institucija u tom gradu, ali da je pojedinačni oprez uvijek potreban, te da nadležne institucije treba da preventivno onemoguće bilo kakav nasrtaj na imovinu i ljude u ovom gradu.

On je pozvao sugrađane, a naročito predstavnike vlasti, da učine sve da ne dozvole da gorka iskustva iz prošlosti budu dio budućnosti.

- Imamo gorka iskustva i ne smijemo nasjesti na bilo kakve priče koje mogu dovesti do ugrožavanja života ili imovine naših sugrađana. Naročito ne smijemo dozvoliti da neko iz prijedorske sredine bude taj koji bi mogao nešto učiniti prema nekom pojedincu, imovini ili instituciji - kazao je Pavić na sjednici gradskog parlamenta, odgovarajući na pitanje odbornika o sigurnosnoj situaciji u gradu u svjetlu globalne prijetnje od terorizma.

Na ovoj sjednici usvojen je i Nacrt rebalansa budžeta za 2015. godinu, te budžet za 2016. godinu u iznosu od 38.203.372 KM, što je za 12,2 posto više u odnosu na ovogodišnji budžetski okvir.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.