25.11.2015. 22:44
0
Salkić: Želimo graditi zemlju mira, suživota i tolerancije
U Kulturnom centru u Bosanskom Novom večeras je održana svečana akademija u povodu Dana državosti Bosne i Hercegovine. Centralna manifestacija za Krajinu okupila je građane iz Prijedora, Bosanske Dubice, Bosanskog Novog, Sanskog Mosta, Kozarca i drugih mjesta, a o značaju 25. novembra govorili su Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS i Anita Hodžić, delegat u Vijeću naroda RS.

Ramiz Salkić je naglasio da su u principe ZAVNOBIH-a utkane univerzalne civilizacijske vrijednosti mira, tolerancije i ravnopravnosti. Stoga se Dan državosti BIH može smatrati temeljem moderne države. On je izrazio nadu da će takav praznik, koji, nesumnjivo, u ravnopravan odnos stavlja sve narode i sve građane, biti prihvaćen od svih građana Bosne i Hercegovine.

-Mi želimo da gradimo državu mira i tolerancije, zajedno sa drugim narodima. Ograđujemo se apsolutno od ideologija zločina i terorizma. Mi se borimo protiv njih i ne dopuštamo bilo kome da nas stavlja u kontekst takvih tokova,niti dopuštamo da bilo ko ugrožava naša prava. Pozivamo vlasti u bh. entitetu RS da uposle Bošnjake i Hrvate u javna preduzeća i institucije, jer će time pokazati da su dobronamjerni. Uz to, na ovaj način će podići kvalitet rada ovih institucija i pomoći integraciji povratnika u društvo. Dan državnosti je dobra prilika da se takvi procesi pokrenu - kazao je potpredsjednik Salkić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.