26.11.2015. 12:46
0
Ukinut pritvor Saši Savinoviću i određene mjere zabrane
Sud Bosne i Hercegovine 24. novembra donio je rješenje kojim je osumnjičenom Saši Savinoviću ukinuo pritvor i odredio mjere zabrane.

Mjere zabrane su: zabrana napuštanja boravišta; privremeno oduzimanje putnih isprava i zabrana izdavanja novih putnih isprava, kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH; obavezno javljanje nadležnom državnom organu jednom sedmično; zabrana kontaktiranja i sastajanja s potencijalnim saizvršiocima i svjedocima  u predmetu Tužilaštva BiH.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Saša Savinović osumnjičen je da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti, saopćeno je iz Suda BiH. 

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.