26.11.2015. 16:59
2
U Omeragićevoj kući pronađena automatska puška, ručna bomba, okvir puške na kojem piše "Allahu ekber" i crteži koji veličaju ISIL
Prije sedam dana Enes Omeragić je u kladionici Pet plus u Rajlovcu ubio pripadnike Oružanih snaga BiH Armina Salkića i Nedeljka Radića.

Još uvijek nije poznato da je Omeragić imao pomagače, da li je sam odlučio da ubije vojnike, kako je došao do oružja... Kako saznaje Slobodna Bosna, SIPA-ini istražitelji su isključili mogućnost da je motiv ubistva bio lične prirode. 

Istraga je pokazala da je Omeragić u krvavi pohod krenuo oko 19.30 sati. Prve rafale ispalio je u blizini kasarne u Rajlovcu. Na snimcima nadzorne kamere prvo se čuje pet-šest pucnjeva, a zatim se vidi kako Omeragić ulazi u kladionicu. 

Osim Salkića i Radića, u kladionici su u tom trenutku bile tri osobe, radnica Nura V., Murat H. i Kinez Xie Y. 

„U jednom momentu Nura je rekla da napolju neko puca, minut kasnije u kladionici se pojavio momak s automatskom puškom“, kazao je svjedok zločina za Slobodnu Bosnu.

Prema njegovim riječima, Enes Omeragić je prije nego što je zapucao u smjeru dvojice vojnika, naredio civilima da legnu na pod. Nakon ubistva vojnika, Omeragić je pobjegao u porodičnu kuću u naselju Sokolje, gdje je izvršio samoubistvo. 

U njegovoj kući pronađena je automatska puška sa metkom u cijevi, jedna ručna bomba i ostaci druge bombe za koju se pretpostavlja da je sam aktivirao. Osim toga, nađen je i okvir automatske puške na kojem piše "Allahu ekber", te nekoliko blokova s crtežima koji veličaju ISIL.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.