26.11.2015. 17:47
0
Hoće li se napokon riješiti agonija otpuštenih radnika kompanije Steelmin?
Odbor otpuštenih radnika kompanije Steelmin d.o.o. Jajce oglasio se u četvrtak priopćenjem za javnost u kojem pozdravlja odluku Županijskog suda Novi Travnik, koji je, po osnovu žalbe te kompanije, donio odluku kojom se u potpunosti ukida presuda Općinskog Suda Jajce od 9. siječnja ove godine te se predmet vraća na Općinski sud.

"Kako je navedena presuda, koja je ukinuta, u potpunosti bila na štetu naše kompanije i dovela u pitanje njen opstanak, kao i opstanak i egzistenciju njenih uposlenika, od kojih je većina zbog spornih odluka Općinskog suda Jajce i otpuštena, nadamo se da odluka Županijskog suda predstavlja početak kraja petogodišnje agonije naše kompanije i njenih uposlenika", navodi se u priopćenju Odbora otpuštenih radnika.

 U tom kontekstu, pošto odluka Županijskog suda sadrži i određene instrukcije vezano za rješavanje ovog spora, iz Odbora se nadaju kako će Općinski sud Jajce, imati razumijevanja kao i Županijski sud i ovaj predmet uzeti u prioritetno razmatranje te svojom odlukom omogućiti otvaranje najmanje 300 radnih mjesta.

 "Nadamo se da će Općinski sud ispraviti greške svojih prethodnika koji su nas doveli u ovu poziciju i da će pokazati da su pravda i dobrobit našeg grada pa i društvene zajednice u cjelini, iznad svega“, ističe u svom priopćenju Odbor otpuštenih radnika kompanije Steelmin d.o.o. Jajce.

 Također, oni se nadaju kako će pravda napokon biti zadovoljena te da neće morati ponavljati prosvjede i blokadu prometnica, na što su ranije bili primorani.

(FENA) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.