26.11.2015. 22:29
4
Rusi uhapsili 26 turskih biznismena koji su otputovali na sajam poljoprivrede
U Rusiji je privedeno 26 turskih biznismena koji su u tu zemlju otputovali na sajam poljoprivrede, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, privedeno je 26 turskih biznismena koji su iz Turske otputovali u Krasnodar kako bi učestvovali na međunarodnom sajmu poljoprivrede "Yugargo".

Diplomatski izvori su potvrdili da je 26 turskih biznismena privedeno nakon dolaska na mjesto sajma.

Nakon što su stigli na mjesto gdje se održava sajam, civilna policija, koja je izvršila provjeru pasoša, biznismene iz Turske je privela u policijsku stanicu gdje su ostali do jutra.

Narednog dana su izvedeni pred sud gdje im je kazano da će 10 dana biti zadržani u pritvoru, a potom deportirani.

S druge strane, ambasada Republike Turske u Moskvi je putem društvene mreže upozorila da turski državljani koji se nalaze u Rusiji sa sobom nose pasoš i druge lične dokumente, te da prekontrolišu vize i dozvole za boravak.

(Anadolu Agency)

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.