28.11.2015. 17:46
0
Sukob migranata s policijom, 18 povrijeđenih policajaca
Osamnaest policijskih službenika povrijeđeno je prilikom današnjeg sukoba miganata i makedonske policije na južnoj makedonskoj granici, saopćili su iz MUP-a Makedonije.
Prema informacijama, danas oko 13.30 sati, na makedonsko-grčkoj graničnoj liniji, bio je narušen javni red i mir od strane migranata koji su se nalazili na grčkoj strani. 

"Migranti su počeli da bacaju kamenje prema policijskim službenicima s ciljem probijanja policijskog kordona i ulaska na teritoriju Makedonije. Povrijeđeno je 18 policijskih službenika, od kojih su dvojica s težim povredama u prijedelu glave, a jedan od njih je dobio potres mozga", javljaju iz MUP- Makedonije. 

Povrijeđeni policijski službenici su hospitalizirani u medicinskom centru u Đevđeliji. U današnjem sukobu sa migrantima demolirano je nekoliko policijskih i armijskih vozila, kao i policijski štitovi.  

Prema posljednjim informacijama iz MUP-a, trenutno stanje je normalno. 

Podsjećamo, makedonska vojska je danas započela je sa podizanjem ograde na granici sa Grčkom. Od jutros vojnici postavljaju metalne stubove u visini od tri metra i žicu, kako bi zaštitili makedonsku granicu i imali veću kontrolu izbjegličkog i migrantskog talasa. 

Ograda je postavljena s lijeve i desne strane makedonsko-grčke granice, tačnije na mjestu gdje se ne propuštaju ekonomski migranti.

Odluka za postavljanje je bila donesena jutros od strane Koordinativnog tijela za rješavanje migrantske krize. Granica ostaje otvorena za sve izbjeglie koje dolaze iz ratnih područja.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.