22.12.2015. 11:05
0
U Sarajevu uhapšeno 11 osoba osumnjičenih za terorizam
Federalna uprava policije (FUP) saopćila je kako je na području Kantona Sarajevo slobode lišeno 11 osoba koje se dovode u vezu sa krivičnim djelima terorizam, finansiranje terorizma, podstrekavanje i pripremanje krivičnog djela kao i navođenje osoba na odlazak na strana ratišta.

Takođe, isti se dodvode u vezu sa kršenjem Zakona o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH.

Policijski službenici Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova BiH, postupajući po naredbi Suda BiH, težišnim djelovanjem Specijalne policijske jedinice FUP-a i pod nadzorom Tužilaštva BiH, danas u ranim jutarnjim satima započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Rez“.

Iz FUP-a navode kako su u toku pretresi objekata na 13 lokacija na području Kantona Sarajevo.

"Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi dalje kriminalističke obrade, te će isti u zakonskom roku biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima", navedeno je iz FUP-a. 

Naglašeno je kako su značajnu podršku u sprovođenju akcije dali pripadnici policije MUP-a Kantona Sarajevo.
 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.