8.1.2016. 11:05
1
Sebija Izetbegović razriješena dužnosti direktorice Opće bolnice
Sebija Izetbegović, novoizabrana direktorica UKCS-a, jučer je odlukom UO Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" razriješena dužnosti direktorice ove zdravstvene ustanove na lični zahtjev, saopćeno je iz Press službe.

Za v.d. direktora Opće bolnice imenovan je Sead Bašić, specijalista ortopedije, piše Patria.

Na posljednja dešavanja oko imenovanja Izetbegović na čelo UKCS-a reagirali su i iz Sindikata zdravstva KS te su uputili poziv inspekciji rada da utvrdi validnost papira koji su zaposlenici Opće bolnice dobili da potpišu o prelasku na UKCS, piše N1. 

- Treba vidjeti ko stoji iza tog papira i onda krećemo u Tužilaštvo da ono ispita ko stoji iza toga - smatra Edo Selimić iz Sindikata zdravstva KS.

Izetbegović je izabrana na čelo UKCS 6. januara odlukom privremenog UO UKCS-a koji je kako smo ranije pisali sastavljen od njenih saradnika i bližih prijatelja. Izetbegović je bila jedini kandidat za tu poziciju. Iz SDA su potvrdili da će u zgradu Opće bolnice biti useljena Vlada FBiH. 

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.