11.1.2016. 20:22
0
Sarajlije i večeras dežurale ispred Opće bolnice, ne žele gašenje ove ustanove
Građani koji su organizovali dežure za spas Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" i večeras su potpisivali peticiju i pisali pisma podrške ljekarima i osoblju bolnice za koju je predviđeno spajanje sa UKCS-om što bi u konačnici dovelo do gašenja bolnice, piše bh. novinska agencija Patria.

Sarajlije, ali i građani iz drugih gradova digli su glas protiv "zločina" prema Općoj bolnici i želji pojedinaca da ugase bolnicu koja je i u najteže dane agresije na BiH služila ranjenicima i građanima.

Iako su proteklih dana ljekari ove bolnice bili primorani potpisati "sporazumnu molbu" za prelazak na UKCS, a što je servirano od bivše direktorice, a sadašnje UKCS-a Sebije Izetbegović danas nijedan doktor nije prešao na UKCS. Iz Opće bolnice saopćeno je da bolnica radi najnormalnije, a pacijenti su imali punu uslugu.

Da li se radi o privremenom zatišju dok se glas javnosti ne utiša, pokazat će dani pred nama, ali građani poručuju da neće odustati pa  su za utorak najavili dežure od 11 do 14:30. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.