12.1.2016. 17:39
0
Dino Konaković odgovorio Sabini Ćudić: Niti jedan ljekar nije prešao na UKCS!
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković se ponovo oglasio na svom Facebook profilu povodom informacije o mogućem ujedinjenju UKCS-a i Opće bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“. Tačnije, replicirao je zastupnici Naše stranke u Skupštini KS Sabini Ćudić.

Izjava premijera Konakovića kako do spajanja bolnica neće doći prije odluke Skupštine je prije svega neutemeljena. Naime, proces spajanja bolnica se uveliko odvija, a niz, kako premijeru, tako i javnosti poznatih činjenica na to ukazuje - jedna od kojih je i to da je određenim članovima medicinskog osoblja Opće bolnice  prim. dr. Abdulah Nakaš eksplicitno naređeno da se na posao jave na Klinički centar. Lažno obećanje da će ovim procesom rukovoditi Skupština je nekorektno kako prema građanima, a posebno prema uposlenicima ove ustanove, čiji je radnopravni status ostavljen na milost i nemilost jedne stranke, u kojoj je premijer jedan od rukovodećih članova. Iako je Naša stranka uputila zahtjev za hitnu sjednicu, Skupština se nikada nije bavila temom spajanja ove dvije bolnice - i sve što je do sada urađeno, urađeno je iza leđa zvaničnih organa“, izjavila je, između ostalog, Ćudić.

Konakovićev komentar u nastavku prenosimo u cjelosti:

Jučer sam uputio zvanično pismo Općoj bolnici. Pitao sam koliko je ljekara do sada prešlo na UKCS, jer je zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo tvrdila da se bolnice već spajaju i da ljudi prelaze te da premijer bas i ne govori istinu. 

Dobio sam odgovor da do sada NITI JEDAN ljekar nije prešao! Ponavljam, nema spajanja bolnica bez Skupštine Kantona, Parlamenta Federacije te obje vlade. 

Zdravstveni radnici, ministri, premijeri, a naravno i zastupnici, treba da paze šta izjavljuju, jer to javna riječ i ima posljedice. Treba da poznaju i procedure i zakone. I veoma je bitno da govore istinu
."

(Nedim Pobrić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.