1.2.2016. 14:02
0
Plaće u Kantonu Sarajevo: Dekan zarađuje više od 7.000 KM mjesečno!
Skupština Kantona Sarajevo, tačnije poslanici Skupštine KS, u materijalima za današnju sjednicu dobili su i primanja zaposlenih u javnim ustanovama i preduzećima KS.

Po visini plaće, izdvaja se dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, Samir Čaušević sa 7.325 KM, dekan FPN-a Saćir Filandra sa 6.012 KM, te dekan Pravnog fakulteta u Sarajevu Borislav Petrović sa 5.887 KM.

Dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Nedžad Korajlić i dekanesa Fakulteta zdravstvenih studija Dijana Avdić imaju plaće više od 5.000 KM. Salih Fočo, dekan Filozofskog fakulteta, ima plaću od 5.658 KM.

Nedim Hrelja, direktor JU Apoteke Sarajevo, mjesečno zarađuje više od 5.700 KM, a njegov kolega iz JU Apoteke Sarajevo, Kemal Dževlan, 5.000 KM.

Dževad Kadribegović, direktora Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo, na godišnjem nivou zaradi više od 115.000 KM.

Danas se na sjednici KS po hitnom postupku razmatra i Nacrt zakona o plaćama i naknadama institucija i javnih preduzeća čiji je osnivač KS.

Podsjećamo, premijer KS Elmedin Konaković je na svojoj Facebook stranici primanja pojedinaca na fakultetima i zdravstvenim institucijama nazvao skandaloznim.

(Nedim Pobrić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.