5.2.2016. 13:03
0
Sarajevo: Majka prijavila da je nepoznati muškarac zaustavio vozilo i pozivao 11-godišnju djevojčicu da uđe
Na društvenim mrežama jučer je objavljeno “upozorenje za sve mame i tate”, u kojem se navodi da je na području naselja Dobrinja, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata muška osoba uznemiravala trinaestogodišnju djevojčicu, te da je zabrinuta majka pomenuti događaj prijavila policiji.

Izvršenim provjerama, utvrđeno je da navedeni slučaj nije prijavljen policijskim službenicima, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a KS.

U srijedu 3. februara u 20.05 sati, u službene prostorije PS Stari Grad Sarajevo, pristupila je B.S. iz Sarajeva s jedanaestogodišnjom djevojčicom i prijavila da je tog dana oko 12.30 sati u ulici Josipa Štadlera, općina Stari Grad Sarajevo, djevojčici dok se vraćala iz škole, obratila nepoznata muška osoba iz putničkog motornog vozila najvjerovatnije marke "škoda octavia" i pozivala je da uđe u auto, što je odbila. Policijski služebenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovnaju navedenog događaja, kao identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Iz MUP-a KS apeliraju na građane da ovakve i slične događaje prijave policiji, a ne da neprijavljene objavljuju putem društvenih mreža i na taj način izazivaju uznemirenje javnosti. 

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.