6.2.2016. 9:39
0
Iz CIK-a poručuju: Bakir Dautbašić može biti imenovan za ministra transporta i komunikacija BiH
Nema nikakvih prepreka da Bakir Dautbašić ostane kandidat i bude imenovan za ministra transporta i komunikacija BiH, budući da je prošao sve provjere, izjavila je član Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Irena Hadžiabdić.

On i dalje može ostati kandidat za ministra što se tiče CIK-a. Mi smo ranije dali potvrdu, zato što u Izbornom zakonu BiH ne postoji ništa što bi nas sprečavalo da to učinimo", navela je Hadžiabdićeva. 

Dautbašiću i članu Saveza za bolju budućnost Bilseni Šahman juče je određen kućni pritvor i u procesu koji se protiv njih vodi pred Sudom BiH braniće se sa slobode, prenosi "Dnevni avaz". 

Bakir Dautbašić je uhapšen 11. januara, na dan kada je kandidovan za ministra transporta i komunikacija, pod optužbom da je ometao rad pravosuđa. 

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dautbašića, Šahmanove, Fahrudina Radončića i Zijada Hadžijahića zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i ometanje rada pravosuđa. 

Optužnica tereti Radončića, Dautbašića i Hadžijahića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, a Šahmanovu za udruživanje radi činjenja krivičnih djela i ometanje rada pravosuđa.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.