6.2.2016. 18:17
0
MUP KS: Hapšenja, razbojništva i saobraćajni prekršaji
Službenici Prve policijske uprave Stari Grad uhapsili su jučer u 18.15 sati Š.D. (1982) iz Sarajeva i Z.Š. (1968) iz Zenice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe na štetu K.F. iz Sarajeva.

Službenici iste policijske uprave uhapsili su u petak i M.G. (1979) iz Sokoca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštenog nošenja oružja, ali je nakon izvršene kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija.

Također, službenici Treće policijske uprave Novi Grad uhapsili su u petak, 5. februara, K.K. (1981) iz Sarajeva na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu.

Uhapšena osoba predata je u dalju nadležnost policijskim službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

DVA RAZBOJNIŠTVA

U trgovinskoj radnji "Keno", koja se nalazi u ulici Ramiza Jašara broj 3 u općini Ilidža, nepoznata osoba maskiranog lica uz prijetnju nožem jučer je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom kada je ukradena određena suma novca.

Također, u prodavnici "Konzum" u ulici Muhameda ef. Pandže do broja 95 u općini Novo Sarajevo, nepoznata osoba maskiranog lica i uz prijetnju pištoljem  počinila je razbojništvo nas radnicima i ukrala određenu sumu novca.

Uviđaj u oba slučaja obavile su ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju ove pljačke, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

VOZAČIMA URUČENO 515 PREKRŠAJNIH NALOGA

Tokom proteklog dana, službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 515 prekršajnih naloga, a na lakše prekršaje upozorili su 17 vozača.

Iz saobraćaja su isključena tri vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, a četiri vozača iz saobraćaja su isključena jer su vozilom upravljali bez položenog vozačkog ispita.

Sedam osoba is saobraćaja je isključeno jer su vozilom upravljali prije sticanja prava na to, dva motorna vozila iz saobraćaja su isključena zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, dok je šest vozila isključeno jer nije bilo registrirano, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

(FENA) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.