7.2.2016. 14:11
0
Dodik: RS je za mene svetinja, nema prečeg političkog zadatka od njenog jačanja
Nema prečeg političkog zadatka od jačanja Republike Srpske, poručio je u Trebinju predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Republika Srpska je ekonomski stabilna i bezbjedna. Predsjednik RS je naglasio da Republika Srpska ima stabilnu skupštinsku većinu i Vladu koja obavlja posao. Narodna skupština Republike Srpske, naveo je Dodik, najefikasniji je parlament u regionu, a politika RS nije politika jačanja centralizovane i unitarne BiH.

Dodik je poručio da Republika Srpska ima loš politički položaj na nivou BiH, ugrožen, kako kaže, djelovanjem tzv. Saveza za promjene. On je rekao da na nivou BiH postoji srpska struktura koja je potpuno devastirala poziciju Republike Srpske. Podsjetio je da je do prije godinu dana RS bila najvažniji institucionalni politički faktor u BiH i da nijedna odluka nije mogla da bude postavljena na dnevni red, a da nije uvažena Republika Srpska. Danas je sutuacija potpuno drugačija, kaže Dodik.

Republika Srpska za mene je svetinja, poručuje Dodik, i ističe, da nema prečeg političkog zadatka osim jačanja Republike Srpske. Svi oni, koji su, bez obzira na političku pripadnost na toj liniji političke borbe za RS, kaže, njegovi su saborci.

Dodik legitimnim političkim stavom smatra da politika Republike Srpske nije politika jačanja centralizovane i unitarne BiH, a stav je zasnovan na Ustavu i Dejtonskom sporazumu, javlja RTRS. 

(NAP)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.