8.2.2016. 21:40
0
Niko Marković pod istragom zbog lažne humanitarne akcije
Niko Marković iz Kiseljaka, koji je godinama obmanjivao javnost prikupljajući donacije od građana i privrednih subjekata za navodno teško bolesnog sina Eduarda, poslije razotkrivanja prevare od strane Nezavisnih novina trenutno se nalazi pod istragom.

Potvrdio je to Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

„Poslali smo dopis Policijskoj stanici u Kiseljaku da ispita sve navode i te provjere su u toku. Naravno, biće potrebno dosta rada da bi se našli svi relevantni dokazi, moraju se naći oštećeni ako ih ima i provesti detaljna istraga. Više informacija ćemo imati u narednom periodu“, rekao je Prohan za Nezavisne.

Podsjećanja radi, Niko Marković je putem stranice "Let's help Eduardo" godinama molio javnost da doniraju novac i pomognu mu u prikupljanju sredstava za navodno teško oboljelog sina koji, u vještački izazvanoj komi, čeka transplantaciju gušterače u ukrajinskom gradu Kijevu.

Poslije detaljnog istraživanja koje su Nezavisne sprovele, došlo se do saznanja da je maleni Eduardo živ i zdrav sa majkom u Ukrajini, da dječak tog imena i prezimena trenutno nije u bolnici koja je navedena u brojnim apelima, niti je ikad i bio, a da je Niko Marković u Kiseljaku poznat kao dugogodišnji prevarant. 

(Nedim Pobrić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.