9.2.2016. 10:09
1
Beogradski mediji o ratnom zločincu Tolimiru: Bio je profesionalac, slovio je za tolerantnog čovjeka
Osuđeni ratni zločinac, Zdravko Tolimir, preminuo je sinoć u holandskom Haagu, gdje je odsluživao doživotnu kaznu zatvora zbog počinjenih ratnih zločina.

Piše: Haris Ahbabović

On je bivši vojni komandant i pomoćnik komandanta za obavještajno-sigurnosne poslove Glavnog štaba VRS-a tokom agresije na našu zemlju.

Protiv njega je podignuta optužnica 2005. godine zbog genocida na području Srebrenice. Uhapšen je dvije godine kasnije, a 2012. godine je dobio doživotnu robiju.

Beogradski mediji danas su također objavili informaciju da je sinoć u Haagu preminuo osuđeni ratni zločina, Zdravko Tolimir, iako se pored njegovog imena nigdje nije moglo pronaći "osuđeni zločina". 

Tako je beogradski Kurir napisao sljedeće:

"General Tolimir važio je za vrhunskog profesionalca, kojeg su uvažavale i civilne i vojne strukture tadašnje RS, a imao je i ugled kod tadašnjih međunarodnih vojnih komandanta u BiH. Tolimir je slovio za vrlo komunikativnog i tolerantnog čovjeka i bio je obavještajac visokog ranga, kojeg su poštovale i strane obavještajne službe", prenosi beogradski Kurir.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.