9.2.2016. 12:54
0
Čavić: Dodik što god obeća ne provede
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić tvrdi da je predsjednik RS-a Milorad Dodik "krajnje neozbiljan“, a njegove izjave licemjerne.

- Dodik obeća referendum pa ga ne provode. Obeća da će smanjiti poreze pa ih poveća, obeća da će raditi pošteno, a okolo sve lopurde... - rekao je Čavić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Nazvao je licemjerjem to što Dodik proziva predstavnike Saveza za promjene za izdaju, a njegovi predstavnici u Zajedničkoj komisiji Vijeća naroda i Narodne skupštine RS-a nedavno prihvate Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima u RS-u, u kojem je i amandman Kluba Bošnjaka da se pri zapošljavanju u MUP-u RS-a treba primjenjivati popis iz 1991.

-Njih nije nazvao izdajnicima, promotorima probosanske politike, stranim plaćenicima.... da je to uradio neko iz opozicije u Zajedničkoj komisiji, Dodik se danima ne bi gasio u salvi optužbi - rekao je predsjednik NDP-a i naveo da više ne želi da komentariše Dodikove stavove, jer su neozbiljni.

Čavić je optužio Vladu RS-a da je svjesno oporezovala običnog čovjeka, odbijajući da se u skupštinsku proceduru uvrste izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak.

I šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica je rekao da će opozicija, i pored odbjanja Vlade RS-a da prihvati razmatranje ovog zakona, i dalje predlagati rješenja da bi se otklonila loša rješenja vlasti u RS-u.

Istakao je da je nedavno ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač optuživao opoziciju koja je ukazivala da je Zakon o policiji RS-a loš za srpske nacionalne interese, iako je Dodik jučer stopirao taj zakona.

-Lukač bi trebalo da podnose ostavku - rekao je Govedarica i dodao da bi entitetski predsjednik trebalo da traži ostavku ministra policije.

(FENA) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.