9.2.2016. 17:23
0
Podrška Ureda visokog predstavnika Centralnoj banci BiH
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko danas je posjetio Centralnu banku BiH (CBBiH), gdje je razgovarao s guvernerom CBBiH Senadom Softićem te izrazio punu i nedvosmislenu podršku Ureda visokog predstavnika ovoj instituciji.

- Politička nezavisnost i autonomija ključni su sastojci uspjeha CBBiH i primjer koji bi u svom radu trebale slijediti i druge institucije, na svim nivoima. Odnos prema ovoj instituciji mora biti zasnovan na poštivanju tih principa, kao zaštitnog mehanizma njenog efikasnog i djelotvornog funkcioniranja, a time i monetarne i finansijske stabilnosti same države - kazao je Inzko.

Dodao je da je ova institucija stub države i primjer drugima kako institucije trebaju da rade nezavisno, u interesu države i građana, a s ciljem daljeg razvoja zemlje, saopćeno je iz CBBiH.

Softić je zahvalio na podršci međunarodne zajednice CBBiH tokom svih godina od njenog osnivanja, istakavši da će i dalje raditi na njenom jačanju.

- To, konkretno, znači održavanje stabilnosti monetarnog sistema BiH i jačanje kapaciteta ove institucije, kako bi ona mogla igrati proaktivnu i pozitivnu ulogu u procesu jačanja bh. ekonomije i predstojećim evropskim integracijama. Jedino tako je moguće pojačati pozitivne trendove i BiH vratiti na ubrzani put oporavka i razvoja - kazao je Softić.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.