9.2.2016. 18:29
0
Gdje su rezovi: Vlada FBiH za dva mjeseca povećala sredstva za političke stranke i novčane naknade
SDA, SBB i HDZ BiH su dva puta izglasali povećanje finansiranje političkih partija i stranačkih ljudi, iz budžeta FBiH, i to u samo dva mjeseca, piše agencija Patria.

Vlada je prvo Nacrtom budžeta za 2016. godinu, usvojenim krajem prošle godine, povećala finansiranje političkih stranaka sa nešto više od tri miliona KM novca poreskih obveznika.

Ranija Vlada ovu stavku finansirala je sa manje od dva miliona KM. Novalićeva vlada ocijenila je kako im to nije dovoljno novca pa su taj iznos povećali.

Početkom februara ove godine Vlada je donijela novu Uredbu po kojoj se ministrima u Vladi FBiH i njihovim savjetnicima povećavaju naknade za odvojeni život sa jedne KM na 250 ili 300 KM. U FBiH ima 16 ministarstava. Uzme li se da svaki ministar ima samo po tri savjetnika, dobije se broj od minimalno 64 čovjeka. Pomnoži li se taj broj sa 300 KM, koliko im Vlada planira dodatno plaćati, Vlada Fadila Novalića će građane od sada koštati dodatnih 20 hiljada KM, svaki mjesec.

Istovremeno, premijer Novalić smatra kako bi minimalna radnička plaća od 420 KM bila previsoka za FBiH, i da ona mora biti manja od toga, piše Patria.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.