10.2.2016. 9:31
0
Za prevoz djece sa posebnim potrebama izdvojeno 12.000 KM
Općina Centar Sarajevo, u budžetu za 2016. godinu, izdvojila je 12.000 KM za prevoz djece sa posebnim potrebama, te na taj način još jednom iskazala brigu za jednu od najosjetljivijih skupina u našem društvu.

Naime, pomenuta sredstva namijenjena su za troškove prevoza djece i njihovih pratilaca od kuće do škole i obratno. Trenutni korisnici ovog programa su 15 pratilaca i 12 učenika nastanjenih na području općine Centar, a koji pohađaju Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“, Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju i Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu. 

Za period od februara do juna 2016. godine, odnosno za drugo polugodište školske 2015/2016. godine Općina je pomenutim ustanovama prebacila sredstva u iznosu 5.123 KM, a ona će biti utrošena za kupovinu kupona za prevoz učenika i njihovih pratilaca. Preostali dio sredstava će biti utrošen u drugoj polovini godine.

Općina Centar i načelnik Dževad Bećirević kroz višegodišnje ulaganje i podršku ovakvim projektima nastoje omogućiti normalno odrastanje i školovanje djece s posebnim potrebama kao i socijalizaciju među vršnjacima koja je jako bitan proces u njihovom odrastanju.

(Općina Centar)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.