10.2.2016. 12:21
0
Granična policija BiH: Na graničnim prelazima uhapšene tri osobe
Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom lišili su jučer slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine i državljana Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je navedeno iz Granične policije BiH, graničnim provjerama na letu iz Podgorice je utvrđeno da R. B. (1970.) potražuje Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela "teške tjelesne ozljede“, dok je na letu iz Istanbula za DŽ. D. (1976.) utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Mostar zbog krivičnog djela "izazivanje opće opasnosti“. Osobe su predate službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo i Federacije BiH na daljnje postupanje. 

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum prilikom izlaska iz BiH slobode je lišen D. A. (1990.), državljanin Crne Gore. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela "teška krađa u pokušaju“. Policijski službenici Jedinice granične policije Hum predali su D. A. službenicima Sudske policije Goražde. 

Policijski službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina u tri odvojena slučaja spriječili su nezakonit promet 15 svinja bez potrebne dokumentacije. Otkrivene su prilikom granične kontrole vozila u graničnom pojasu Glavičice na području Bijeljine. Automobilima su upravljali LJ. P. (1974.), R. R. (1990.) i R. K. (1958.), državljani BiH. O događaju je obaviješten inspektor Veterinarske inspekcije Bijeljina koji će nastaviti raditi na ovom predmetu. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.