10.2.2016. 16:36
0
Tegeltija: Neki članovi VSTV-a dobili prijetnje, ja sam među njima
Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH na početku današnje sjednice ovog tijela osvrnuo se na veliku polemiku koja se ovih dana vodi po pitanju nošenja vjerskih obilježja u pravosudnim institucijama.
Tegeltija je kazao da se radi o krivoj interpretaciji njihove odluke, da VSTV nije donijelo zakon već da je pozvalo na njegovo poštovanje. On je naglasio da se javnost fokusirala samo na hidžab, iako se njihov poziv odnosi na sva vjerska obilježja.

“Mnogi članovi Vijeća su me obavijestili da u svojim sredinama trpe pritiske zbog ovoga. Neki su dobili javne prijetnje, među njima sam i ja”, kazao je Tegeltija.

On je kazao da i da se u međuvremenu VSTV-u ponovo obratio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, koji je pokazao interes za saradnju. Tegeltija je izrazio nadu da će se delegacije VSTV-a i Islamske zajednice, odnosno drugih vjerskih zajednica u skorije vreme sresti kako bi razgovarali o ovoj temi.

Predsjednik VSTV-a pozvao je na smirivanje tenzija. U nastavku današnje sjednice, VSTV će u popodnevnim satima razmatrati analizu u vezi nošenja vjerskih obilježja u pravosudnim institucijama.

(Nezavisne/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.