10.2.2016. 16:57
1
Traže radnika koji poznaje rad na operativnom sistemu koji se ne koristi već 15 godina
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je 5. februara ove godine objavilo javni oglas za popunu radnog mjesta višeg referenta za informatiku. Traže jednog izvršioca koji će potpisati ugovor na neodređeno vrijeme.

Nećemo ulaziti u sistematizaciju radnih mjesta unutar Ministarstva, pa samim tim nećemo dovoditi u pitanje neophodnost upošljavanja „višeg referenta za informatiku“, ali uslovi koje kandidati moraju ispunjavati, a koji su navedeni u oglasu, su nešto što nije moglo ostati neprimijećeno.

Dakle, potencijalni kandidat ne mora biti fakultetski obrazovan, dovoljna je srednja stručna sprema. Ono što je najupadljivije jeste neophodnost poznavanja rada na operativnom sistemu Windows 95. Radi se o Microfostovom operativnom sistemu koji je korišten prije 20 godina. Tri godine nakon objavljivanja je naslijeđen  Windowsom 98, a podrška za Windows 95 je istekla još daleke 2001. godine.

Zašto je Ministarstvu saobraćaja potrebno poznavanje rada na operativnom sistemu koji se ne koristi već gotovo 15 godina, ostaje misterija. 

Zli jezici bi rekli i da je navedeno radno iskustvo od 10 mjeseci prilagođeno potrebama kandidata kojem je unaprijed namijenjeno radno mjesto, ali mi se ovaj put nećemo baviti takvim insinuacijama.

Rok za dostavu aplikacija ističe 15 dana nakon objavljivanja oglasa, pa ćemo sa velikom pažnjom propratiti ko je sretni maher za Windows 95 koji će pronaći stabilno radno mjesto u Ministarstvu saobraćaja.

(Nedim Pobrić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.