11.2.2016. 17:24
0
Vlada HNK dala medijima 220.000 KM za praćenje rada Vlade
Naša stranka Mostar oglasila se saopćenjem za javnost u kojem se navodi da je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u kratkom periodu dva puta pokazala da joj javna sredstva služe najčešće za kupovinu naklonosti medija i budućih glasača.

Iz te stranke ističu kako je Vlada prvo podijelila 220.000 KM medijima za praćenje rada Vlade, da bi potom objavila popis 100 pripravnika koji će od početka marta zasnovati radni odnos s Vladom. Obje odluke urađene su, kako se navodi, bez jasnih kriterija, poštujući isključivo načelo političke podobnosti.

- Primanja novih radnika i raspodjele javih sredstava su najosjetljiviji dio vladanja, te ih treba raditi maksimalno transparentno i uz jasne, ranije objavljene kriterije. U slučaju o kojem govorimo, Vlada HNK je postupila suprotno i dokazala da joj nisu primarni opšti interesi, već stranački - kazala je Katica Omanović iz Naše stranke Mostar.

- Vlada HNK treba da pokaže da je tu zbog svih građana, a ne samo zbog članova vladajućih stranaka i par medija koji su tu da zbog poslušnosti budu finansijski nagrađeni. Mi ćemo i dalje biti protiv ovakve prakse vlasti, te ćemo ustrajati u nastojanjima da vlast mora biti na usluzi građanima, a ne samoj sebi - zaključila je Omanović, stoji u saopćenju.

 (FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.