12.2.2016. 9:51
0
Kontrolisao firme bez naloga Poreske uprave RS-a i prisvojio 180 KM
Radnik Poreske uprave Republike Srpske osumnjičen je da je bez službenog naloga te istitucije i znanja pretpostavljenih izvršio kontrolu kod dva poreska obveznika na području grada Banja Luka, te od jednog za sebe pribavio imovinsku korist od 180 KM.

Osumnjičeni M.B. se tereti da je prekoračio granice svog ovlaštenja i nakon radnog vremena, bez službenog naloga Poreske uprave RS-a, izvršio spomenute kontrole.

Protiv njega su jučer Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka dostavili izvještaj nadležnom tužilaštvu.

M.B. iz Banja Luke se tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka. 

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.