13.2.2016. 20:05
0
Mogherini čestitala BiH na "vidljivom napretku" i istakla da je BiH "dobra vijest u vremenu kada ih nema mnogo"
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Minhenu s visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini, s kojom je razgovarao o evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Govoreći o predaji aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji, koja će se desiti u ponedjeljak, 15. februara u Briselu, visoka predstavnica Mogherini je rekla da je impresionirana uspjesima koje je Bosna i Hercegovina uspjela postići u kratkom periodu, od početka prošle godine do danas.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao Mogherini s realiziranim ciljevima iz Reformske agende i s ekonomskim i političkim pokazateljima koji su u konstantnom pozitivnom porastu.

Mogherini je pohvalila napore vlasti u BiH, čestitala na vidljivom napretku i rekla da je BiH dobra vijest u vremenima kada ih ima veoma malo.

Predsjedavajući Zvizdić i visoka predstavnica Mogherini su se sastali na marginama 52. Konferencije o sigurnosti, koja je okupila oko 600 svjetskih zvaničnika i koja se od petka održava u Minhenu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.