14.2.2016. 17:50
0
Bišćani se plesom priključili globalnoj kampanji "Jedna milijarda ustaje"
Četvrtu godinu zaredom u organizaciji nevladine organizacije "Glas žene", te podršku plesnog kluba "Virus" i Gradske uprave Bihać, Bišćani su se na gradskom trgu plesom priključili globalnoj kampanji "Jedna milijarda ustaje – One Billion Rising" protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama.

I ove godine na gradskom trgu u Bihaću plesalo se uz poruku da svako mora podići glas i ustati protiv nepravde koju trpe žene širom svijeta.

Uime Gradske uprave Bihaća, gradonačelnika Emdžada Galijaševića  i Gradskog vijeća (GV), prisutnima  se obratila Amra Ćehajić, dopredsjedavajuća GV Bihać, kazavši da je gradska uprava Bihaća zajedno sa Gradskim vijećem među prvima usvojila Gender akcioni plan.

- Usvajanjem Gender akcionog plana mi smo poslali poruku da svi zajedno moramo učiniti sve da položaj žene u našem društvu bude daleko bolji nego što je sad. Hvala organizaciji "Glas Žene" koja je i ove godine organizirala ples jer smo i na taj način iz Bihaća poslali poruku da smo protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama - dodala je dopredsjedavajuća Ćehajić.

Kako je istakla Enisa Raković, predsjednica organizacije "Glas žene", One Billion Rising je inicijativa koju je pokrenuo aktivistički pokret V-day predvođen aktivistkinjom Evom Ensler kao poziv na akciju i odgovor na užasavajuću statistiku po kojoj je svaka treća žena u svijetu pretučena ili silovana, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

(FENA) 
(Foto: Oslobođenje)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.