25.2.2016. 14:43
0
Avion prinudno sletio u Sarajevo, pijani Turci vrijeđali posadu i krali alkohol
Avion kompanije Pegasus, koji je letio na relaciji Istanbul - Rim, prinudno je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo zbog putnika koji su u vidno alkoholiziranom stanju verbalno vrijeđali osoblje u avionu, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) Sanela Dujković glasnogovornica je Granične policije BiH.

"Možemo potvrditi da je danas oko 12,30 sati na aerodrom Sarajevo vanredno sletio avion kompanije Pegasus, koji je letio na relaciji Istanbul - Rim. Ono što možemo reći u ovom trenutku jeste da su policijski službenici preuzeli pet osoba, državljana Turske, koji su u vidno alkoholiziranom stanju i prema našim informacijama su verbalno vrijeđali posadu aviona, uzimali alkoholna pića bez dozvole i nisu ga plaćala", istakla je Dujković.

Granična policija BiH je nakon slijetanja aviona preuzela pet osoba koje se trenutno nalaze na tranzitno-transfernom prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako je kazala Dujković, oni će biti pod kontrolom i bit će vraćeni sljedećim letom iste kompanije za Istanbul.

"U ovom trenutku oni su pod kontrolom i ne prave probleme na aerodromu", dodala je Dujković.

Iz Međunarodnog aerodroma su kazali da je avion spreman da nastavi put prema Rimu. 

U pomenutom avionu, kako nezvanično saznaje AA, nalazili su se navijači istanbulskog fudbalskog kluba Galatasaray, koji su krenuli na utakmicu Evropske lige između njihovog tima i Lazija.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.