23.3.2016. 9:15
0
Bh. gradovi označeni crvenom tačkom su mjesta masovnog silovanja žena
Pod komandom Radovana Karadžića izvršen je genocid u BiH, a jedno od oruđa kojim su se koristili bilo je i masovno silovanje, prenosi novinska agencija Patria

Glavni cilj agresije na BiH bilo je stvaranje nove teritorije kako bi se stvorila "velika Srbija". Prema zvaničnim podacima UN-a u BiH je tokom agresije silovano više od 25.000 žena, djevojaka i djevojčica. 

Udruženje "Žena-žrtva rata" raspolaže podacima, a što je i dokazano tokom velikog broja sudski procesa silovateljima, da je jedan broj žena nakon silovanja ubijen. Među silovanima ima i muškaraca. 

Gradovi označena crvenom tačkom su mjesta na kojima su tokom agresije sistemski silovane i seksualno zlostavljane žene.  

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.