24.3.2016. 10:07
12
Voditelj dnevnika na RTRS-u tvrdi da je ISIL nastao u BiH: Sjeme terorizma Allahovi ratnici zasijali devedesetih godina
Voditelj dnevnika na RTRS šokirao je javnost nakon što je sinoć ustvrdio kako je ISIL začet u Bosni i Hercegovini, prenosi agencija Patria.

Zloglasna teroristička organizacija, koja zloupotrebljava islam i muslimane, odgovorna je za smrt više hiljada ljudi, a neke od njih su pogubili na najsvirepiji način. ISIL, također, stoji iza skoro svih samoubilačkih napada koji su se desili posljednjih mjeseci u Evropi. Voditelj dnevnika na RTRS sinoć je rekao kako je ISIL nastao u Bosni i Hercegovini.

- A da su u Bosni i Hercegevoni sjeme terorizma Allahovi ratnici zasijali još '90-ih godina prošlog vijeka pokazuje i početak suđenja bivšem komandantu trećeg korpusa... Armije RBiH Sakibu Mahmuljinu. Monstruozna ubistava srpskih zarobljenika uz ritualno odsijecanje glave pretača su aktuelnih likvidacija sa potpisom Islamske države – izgovorio je voditelj na Radio-televiziji Republike Srpske.

Izjava voditelja naišla je na osude na društvenim mrežama. 

(Patria)

12
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.