26.3.2016. 10:35
0
Ubice srpskog povratnika godinama pljačkale!
Ubice Uroša Stojanovića (87), srpskog povratnika u zaseoku Rosulje, kod Lukavca, godinama su harale i pustošile kuće po Loparama. Oni su pokrali novac, nakit, robu i druge dragocjenosti vrijedne oko 15.000 KM.
Braća Zoran i Slaviša Mihajlović, te Ilija Ivanović i Nihad Kadrić iz Bijeljine, kao i Velibor Tomić iz Lopara, prijavljeni su Okružnom tužilaštvu u Bijeljini zbog teških krađa koje su počinili u periodu od 2012. do 2016. godine. "Provaljivali su u kuće i pomoćne objekte, a krali su uglavnom stvari koje na tržištu mogu lako da se prodaju", rečeno je u Centru javne bezbjednosti Bijeljina. Ova kriminalna grupa trenutno je u pritvoru u Srbiji, gdje su uhvaćeni 26. februara nakon što su pobjegli od policajaca na koje su pucali dan nakon što su pretukli starca. Kod njih je pronađena snajperska puška za koju pravosuđe ove zemlje smatra da je korištena u jednom krivičnom djelu, pa je i u Srbiji protiv njih pokrenuta istraga. Stojanovića su brutalno pretukli 24. februara u njegovoj kući. Starac je od povreda i teškog premlaćivanja preminuo 15. marta u bolnici u Gračanici. Dan kasnije, kada su inspektori MUP-a Tuzlanskog kantona vršili uviđaj, iz automobila su pucali na policiju i pobjegli. Istragom je utvrđeno da su istog dana kada su pretukli Stojanovića opljačkali i Peru Lukića (80), penzionera iz Lopara, kojeg su vezali i oteli mu oko 1.000 KM. Starac je prošao brutalnu torturu, a palili su mu i odjeću. Svi članovi grupe su odranije poznati policiji, a pogotovo braća Mihajlovići. Za Zoranom Mihajlovićem je raspisana crvena Interpolova potjernica zbog razbojništava, a njegov brat Slaviša je bio uhapšen 2008. godine zbog šverca droge u velikoj akciji pod nazivom "Lasica".


(Nezavisne novine)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.