27.3.2016. 20:32
1
Pronađeni osumnjičeni koji su napravili ogromnu šahovnicu iznad Mostara
Na brdu Planinica iznad Mostara, tačnije iznad kopa Vihovići u zapadnom dijelu grada, jučer je osvanula ogromna šahovnica koju je proteklih dana, kako su objavili pojedini mostarski portali, napravila “grupa entuzijasta”. Šahovnica se, navodno, prostire na dvije hiljade kvadrata.

- Po prijavi građana policijska patrola je izašla na lice mjesta te je u podnožju releja na Planinici zatekla 50 do 60 navijača “Ultrasa“, koji su napravili hrvatski grb. Što se tiče dozvole, ne znamo da li tu treba ikakva dozvola ili ne, a policija ne izdaje dozvole - rekli su jučer u Operativnom centru MUP-a HNK ističući kako u ovom slučaju niko nije sankcioniran, piše Avaz. 

Ovaj čin izazvao je žučne rasprave na društvenim mrežama. Pojedini Mostarci napisali su kako je ovo dokaz da je podjela grada i zvanično počela. Jedan od učesnika „akcije“ na Planinici napisao je kako je “ovo poklon gradu za Uskrs te da će više informacija javnost imati u narednim danima”. Ovakva obilježja napravljena su ranije i na brdima kod Širokog Brijega, Čitluka i Neuma. 

(Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.