29.3.2016. 21:10
0
Incident u Vlasenici: Harem džamije će biti uzoran, a hodža će biti upregnut da taj harem uzore zubima
Povratnici u Vlasenici i Bijeljini, zaposlenici Islamske zajednice, u posljednjih nekoliko dana bili su izloženi verbalnim napadima od više osoba - saopćeno je iz Muftijstva tuzlanskog.

Incidenti u Vlasenici dogodili su se 5. marta i danas, a u oba slučaja napadnut je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica Nurdin-ef. Grahić.

-On je bio izložen uvredama i poniženjima od više nepoznatih osoba. Grupa mladića, u blizini gradske džamije u Vlasenici, uputila mu je psovke. Nakon toga je na društvenoj mreži objavljena prijeteća poruka "da će harem džamije u Vlasenici biti uzoran, a da će hodža biti upregnut da taj harem uzore zubima“ - navodi se u saopćenju iz Muftijstva tuzlanskog.

U približno isto vrijeme je, dodaje se, na autobuskoj stanici u Bijeljini 28. marta verbalno napadnuta zaposlenica Islamske zajednice u Bijeljini mualima Enisa Okanović, kojoj je odrasla muška osoba uputila više uvredljivih riječi i psovki, uz veličanje ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Svi incidenti su prijavljeni nadležnim policijskim stanicama.

-Ovim putem pozivamo Međureligijsko vijeće u BiH da javno osudi uznemiravanja povratnika u Vlasenici i Bijeljini, te da, u saradnji s nadležnim institucijama u Bosni i Hercegovini, doprinese zaustavljanju naglašenog ispoljavanja mržnje prema muslimanima u tome dijelu BiH - poručuju iz Muftijstva tuzlanskog.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.