27.4.2016. 11:15
0
Skupština KS-a danas o Nacrtu zakona o državnoj službi
Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo će na sjednici danas razmatrati Nacrt zakona o državnoj službi, kojim se uređuje radnopravni status državnih službenika i drugih osoba zaposlenih u organima državne službe u Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama na teritoriji Kantona.

Na dnevnom redu je i Prijedlog izmjena i dopuna budžeta za 2016. godinu  kojim bi se Kanton dugoročno zadužio na domaćem finansijskom tržištu u visini do 30.000.000 KM, a na vanjskom do 33.175.700 KM.

Također će razmatrati i Prijedlog zakona o turizmu. Uređenje oblasti turizma spada u zajedničku nadležnost Federacije Bosne i Hercegovine i kantona, i s obzirom na to da federalni Zakon o turističkoj djelatnosti nije tretirao nadležnost kantona, ukazala se potreba da Kanton Sarajevo s određenim specifičnostima zakonski uredi ovu djelatnost.

Između ostalog, bit će razmatran i Nacrt Strategije razvoja Kantona Sarajevo do 2020. godine, koji sadrži 237 projekata, 69 mjera, 22 prioritetna cilja i pet strateških ciljeva.

Poslanici će razmatrati i prijedloge odluka o potvrđivanju razrješenja vršilaca dužnosti predsjednika i članova skupština KJP ZOI`84, KJP Centar "Skenderija", KJP "Poljoprivredno dobro Butmir", KJP "Veterinarska stanica Sarajevo" i "Sarajevo - šume"  te usvojiti odluke o potvrđivanju imenovanja novih predsjednika i članova.

Na sjednici će biti razmatrani i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2015.  Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Doma zdravlja, Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" za 2015. te ostalih zdravstvenih institucija.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.