29.4.2016. 15:35
0
Federacija po osnovu tužbi zaposlenicima duguje i do milijardu konvertibilnih maraka
Federalni premijer Fadil Novalić, govoreći o budžetskim obavezama u Federaciji po osnovu velikog broja tužbi zaposlenika u javnom sektoru, naveo je da će dugovanja, računajući i kantonalni nivo, doseći milijardu KM. Što se tiče Federalne vlade, razmišlja se da budu pretvorena u javni dug.

"Već je isplaćeno 40 miliona KM obaveza, prispjelo ih je još 50 miliona, a u pripremi je 70 miliona", kazao je premijer.

U zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade „prvi put je zvanično otpakovan problem tužbi prema svim nivoima budžeta“ i došlo se do saznanja da je to možda najveći društveni problem.

„Zgranuti smo dimenzijom događaja“, kazao je premijer Novalić i dodao da nikad više ne treba dozvoliti da na taj način bude „napadnuta" država.

"Bili smo zaprepašteni da takve tužbe idu od četiri-pet hiljada do čak 118.000 KM na osnovu tri-četiri godine", njegove su riječi.

Sve je izvedeno korištenjem ne baš jasnih odredbi radnopravnog zakonodavstva, kao i mehanizma sudstva, ali i zbog slabe odbrane Federacije, kazao je federalni premijer. 


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.