3.5.2016. 10:15
3
Policija raspoređena u bivšoj Dobrovoljačkoj i susjednim ulicama
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) raspoređeni su već jutros u ulici Hamdije Kreševljakovića, bivšoj Dobrovojlačkoj, gdje će danas biti obilježana 24. godišnjica stradanja Sarajlija i nekoliko pripadnika Jugoslovenske narodne armije (JNA).

Policija je raspoređena i u susjednim ulicima, a na mjesto događaja poslani su i pripadnici opremljeni za nemire.

Iz MUPKS-a ranije su najavili da je sve spremno za obezbjeđenje tog događaja te su podsjetili da je obilježavanje prošle godine prošlo izuzetno korektno i da se nadaju da će tako biti i danas.

U Dobrovoljačkoj ulici okupit će se članovi Udruženja ''Zelene beretke'' i delegacija iz Republike Srpske koja će obilježiti godišnjicu stradanja šest vojnika JNA.

Najavljen je dolazak nekoliko autobusa iz tog entiteta, a prema rasporedu Odbora Vlade RS-a za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova oko 10.00 sati će krenuti u Sarajevu gdje će šetnjom s upaljenim svijećama i cvijećemodati počast strdalim pripadnicima bivše JNA.

Prije toga obavit će molitvu u Spomen crkvi u Miljevićima.

(Fena)
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.