28.5.2016. 20:14
0
Zlatko Kravić jedan od kandidata za direktora Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“
Konkurs za direktora JU Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ koji je raspisan 12 maja 2016. godine je zatvoren, a početkom naredne sedmice znat će se tačan broj prijavljenih kandidata, piše bh. novinska agencija Patria.

Kako saznaje Patria na konkurs se prijavio i hirurg iz ove bolnice dr. Zlatko Kravić koji je i zastupnik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Na prošlim lokalnim izborima 2012. godine bio je kandidat za načelnika općine Novi Grad. Prim. dr. Zlatko Kravić rođen je 1957. godine. Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu je diplomirao 1982. godine, nakon čega ga profesionalni put odvodi u Travnik, gdje radi u tamošnjem domu zdravlja i bolnici. Početkom 1992. godine započinje profesionalni angažman na Traumatološkoj klinici KCU Sarajevo, kao opći hirurg. Do 1996. godine angažiran je u Ratnoj bolnici Dobrinja, te kao Načelnik saniteta 5. motorizovane brigade AR BiH. U periodu 1996-1998 godina načelnik je Sanitetsko-veterinarskog odjeljenja Generalštaba AR BiH, a nakon toga do 2004. godine načelnik Sanitetsko-veterinarskog odjeljenja Federalnog ministarstva odbrane. Po činu je pukovnik AR BiH, te nosilac odlikovanja Srebreni štit. Od 2010. godine ponovo radi u Sarajevu kao opći hirurg Opće bolnice „Dr. Abdulah Nakaš“.

Isto tako, aktuelni v.d. direktora Opće bolnice Sead Bašić nije se prijavio na konkurs.

Iako se špekuliralo da je jedna od kandidatkinja za ovu poziciju i aktuelna direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sena Softić-Taljanović ona je za agenciju Patria demantirala takve priče.

- Niti sam zainteresirana niti sam se prijavila – kazala je Softić-Taljanović te kazala da ostaje na čelu Hitne pomoći i smatra da bi bilo šteta da sada ode iz ove ustanove.

Podsjećamo, nakon imenovanja bivše direktorice Sebije Izetbegović na čelo UKCS-a početkom januara 2016. godine UO je imenovao Bašića za v.d. direktora. Opća bolnica sve ove mjesece prolazi kroz vrlo turbulentan period od ideje spajanja sa UKCS-om i gašenja bolnice što je zahvaljujući građanima, struci i medijima zaustavljeno, pustošenje kadrova koji prelaze na UKCS (dosad već 12 osoba), dodatno opterećivanje kapaciteta Opće bolnice slanjem hitnih pacijenata ponedjeljkom i petkom jer je KUM UKCS-a direktorica Izetbegović samoinicijativno zatvorila, što se mora zaustaviti.

Općoj bolnici je potrebna osoba koja je vezana za ovu zdravstvenu ustanovu i koja će se znati oduprijeti svim ambicijama pojedinaca i vratiti joj primarnu funkciju koju ima već 150 godina.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.