30.5.2016. 18:19
0
Saračević-Helać: RTV BiH nije prekinuo program ni kada su nas bombardovali, bravo Čović i Dodik!
Poznata novinarka FTV-a Arijana Saračević-Helać osvrnula se na društvenim mrežama na odluku Upravnog odbora BHRT-a da od 30. juna privremeno prekine produkciju i emitovanje programa, piše Patria.

- RTV BiH nikada nije prekinula program. Ni onog dana kada je bombardovan, ni kada su srušeni predajnici i kada smo ubijani i ranjavani...Sačuvali smo dignitet kuće, a vi danas najavljujete obustavu emitiranja. O, kako hrabro. Nadam se da ste prethodno, možda podnijeli i poneku krivičnu prijavu protiv onih koji su doveli do kolapsa. Bravo Čoviću, Dodik, bravo upravo, sindikat...bravo, mi novinari – napisala je Saračević-Helać.

Inače,  ova odluka direktna je posljedica duga entitetskih emitera od 25 miliona KM: Radio-televizije Federacije BiH 16,5 miliona, i Radio-televizije Republike Srpske 8,8 miliona KM.

- Institucije države nisu riješile dugotrajan problem RTV takse i finansiranja javnog servisa. Današnja odluka je time iznuđena i samo najavljuje realne okolnosti koje će nastati nakon 30. juna, kada ističe dosadašnji model naplate RTV takse – navode iiz UO BHRT-a.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.