6.6.2016. 20:17
0
Otkrivene i lišene slobode dvije grupe zbog izvršenih teških krađa
Službenici Policijske uprave I u Zenici pronašli su osobe koje su protekla tri mjeseca izvršile više teških provalnih krađa u kuće, stanove i vikend kuće, odakle su otuđivale zlatni nakit, novac, tv prijemnike, laptope i druge predmete.

Policajci su operativnim radom na terenu, na području naselja Crkvica, Jalije i Odmuta identifikovali i otkrili grupu koja je vršila opisana krivična djela, a radi se o dvije malodobne osobe H.A. i H.K., te Dž.K., rođen 1998. godine i M.S., rođen 1997. godine, svi iz Zenice.

Osobe su locirane i lišene slobode i nad njima je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada zbog izvršenja krivičnih djela teških krađa u stanove.

Iz stana u naselju Crkvice otuđili su pet ručnih satova, mobilni telefon, srebreni nakit, TV aparat, muzičku liniju, kućno kino, zlatni lančić, sportsku torbu, tri mobilna telefona i digitalni foto aparat. Tokom maja su nakon provala otuđili 1.620 KM, više TV aparata, "play station", ugradbenu ploču za električnu peć, odjeću, zlatni i srebreni nakit te jedan laptop.

Policijskim aktivnostima identifikovana je i druga grupa, koja su također vršila navedena krivična djela, a čine je A.N., rođen 1997. godine, Č.A., rođen 1997. godine i S.E., rođen 1996. godine, svi iz Zenice.

Oni su lišeni slobode i nad njima je provedena kriminalistička obrada, jer se sumnjiče da su u aprilu izvršili tešku krađu i tom prilikom otuđili veću količinu zlatnog nakita, a na drugoj adresi jedan TV aparat.

Policija je identifikovala i izvršitelja teške krađe na području Janjičkog vrha, a radi se o D.Ć., rođen 1978. godine, iz Zenice.

Nakon kompletiranja svih dokaza Kantonalnom tužilaštvu ZDK će biti podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu protiv navedenih osoba zbog počinjenog krivičnog djela "teška krađa".
(Fena)



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.