29.6.2016. 15:44
0
Dodik i Cvijanović s koordinatoricom UN agencija u BiH
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa Sezin Sinanoglu, rezidentnom koordinatoricom UN agencija u BiH i rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH o mogućnosti saradnje na razvoju i promociji Nacionalnog parka „Sutjeska“.

Dodik je izrazio zadovoljstvo i zahvalio UN-u na dobroj saradnji i realizaciji mnogih zajedničkih projekata u RS-u.

Entitetski predsjednik i koordinatorica UN agencija u BiH su se složili da treba nastaviti dobru saradnju koju ostvaruju institucije RS-a i UNDP – saopćeno je nakon sastanka.

I premijerka Željka Cvijanović razgovarala je s rezidentnom predstavnicom UNDP-a i rezidentnom koordinatoricom UN agencija u BiH Sezin Sinanoglu o dosadašnjoj saradnji između Vlade i UNDP-a, kao i potencijalnim projektima s ciljem razvoja lokalnih zajednica.

Cvijanović je istakla da su svi dosadašnji projekti koje je Vlada provodila u saradnji s UNDP-om uspješno realizovani, te izrazila zahvalnost na pomoći koju je UNDP pružio institucijama i građanima RS-a kroz različite programe Ujedinjenih nacija.

Sagovornice su izrazile obostranu spremnost za nastavak saradnje i na budućim projektima vezanim za održivi razvoj i zapošljavanje, društvenu inkluziju, te vladavinu prava, saopćeno je iz entitetske vlade.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.